Vad är dina planer för PSG?

– Vad kan du berätta om idag? (Samtalet ägde rum några dagar före returkampen med PSG)
– Jag tog min familj till flygplatsen på morgonen – semestern är över och det är dags att gå i skolan. Jag anländer till arbetet klockan 7: 30-7: 45 och äter redan frukost med dem som är i klubben.

– Och vem på den tiden arbetar redan?
– Alla tränare kommer tillsammans för att äta – ja, kanske förutom Mick Phelan, som inte gillar att skynda. Ibland finns det ingen målvakt tränare, men Carrick och Keeran McKenna är alltid där och planerar dag och vecka schema.

“Är dörrarna redan öppna, eller måste du öppna det själv?”
– Nej, det är allt inne, kaféet fungerar. Tja, för att komma in med en fingeravtrycksskanner, inte nycklarna.

– Vad väntar dig efter frukost?
– Alla tränare och sjukvårdspersonal träffas och diskuterar spelarens allmänna läge och träningsplaner för veckan. Nu studerar 10 av våra killar PSG, så de måste ändra något.
Jag var tvungen att montera ett lag, med tanke på de 10 skadade – och samtidigt visade det mig inte så illa att jag skulle berätta. Jag lyckades samla en bra 4-3-3 bildning från Champions League nivå spelare.

– Vad är dina planer för PSG? Hur går förberedelserna igång – sitter du på ett kontor eller …?
– Jag har ett stort kontor, men vi samlar vanligen i coachingkontoret bredvid analytikerkontoret. Ett team av analytiker har studerat PSG i flera veckor nu. Vi skiljer människor så att scouterna i Southampton inte blandar med dem som var i Paris. Vi har stora analytiker – det här är sex killar som tittar på matchinspelningarna eller ser dem live, och hittar alltid vissa regelbundenheter.

– Vilken procentuell andel av deras upptäckter visas slutligen till spelarna själva?
– Vi klämmer allt och berättar om grunderna – vanligtvis med hjälp av videor 6-7 minuter lång. Då använder vi den interaktiva styrelsen.

– Kan någon av spelarna hoppa över en föreläsning om taktik?
– Ja – de som inte kan spela. Varför behöver de sådana uppgifter? När jag utbildade reserver frågade jag chefen för tillåtelse att delta i sådana möten och han gav framsteg.

Post Author: Ian