Under Abramovich uppnådde Chelsea

Men vid Kronk leder inte Arsenal en särskilt aggressiv överföringspolitik och det är uppenbart att ägaren är ganska nöjd med det alternativ där klubben kommer att existera ungefär i samma plan som Tottenham har valt själv.

2. Roman Abramovich (Chelsea) – 7,3 miljarder pund

Ryska miljardären Roman Abramovich blev ägare till Chelsea 2003 och ett år senare bjöd han den lovande portugisiska specialist José Mourinho till att vara huvudtränare för laget då den blå blommade och gjorde ett kvalitativt språng framåt.

Mäktiga herrar. 7 rikaste ägare av klubbar ubåt

Tidigare var Abramovich i politiken, som guvernören i Chukotka, men lämnade senare detta inlägg, kvar i vänskapliga förbindelser med Rysslands president Vladimir Putin. Enligt många publikationer som specialiserar sig på ekonomiska frågor var det i många avseenden så nära förbindelser med myndigheterna som hjälpte Abramovich att göra en stor del av kapitalet.

Under Abramovich uppnådde Chelsea nästan allting i fotboll – han vann det engelska mästerskapet fem gånger, segrade segervis engelska cupen fem gånger, vann den engelska ligan Cup tre gånger och vann den engelska Super Cup två gånger. Dessutom vann Chelsea år 2012 Champions League för första gången i sin historia, och nästa säsong vann Europa League.

1. Mansour ibn Zayed Al Nahyan (“Manchester City”) – 20 miljarder kronor

Sheikh Mansur är ägare till 100% av aktierna i Manchester City, varav han köpte tillbaka 2008 och därefter köpte upp saldot. Han är medlem i den kungliga styrande familjen i Emiraten Abu Dhabi, gift med dottern till linjalen Dubai, Sheikh Mohammed al-Maktoum.

Mansur är skyldig i sin förmögenhet till oljhandeln. Han är medlem av det högsta petroleumrådet i sitt land, International Petroleum Investment Company och Abu Dhabi Investment Council. Stora pengar och förbindelser öppnar dörrarna till nästan alla stora världspolitiker framför Sheikh Mansur.

Post Author: Ian