Salami i Teplice kommer att sluta. Coach Council vill att utlänningar ska lära sig tjeckiska

“Vi förhandlar kontrakt förlängning, tror vi att vi kan komma överens”, säger Jan Skýpala, sportchef för ligan Teplice. Rådet ersatte den nuvarande vintern Sparta tränare Zdenek Ščasného, ​​som avgick. Och under våren redan lyckats identifiera en kader.

“Jag är säker på att vi måste stärka. De behöver två eller tre spelare till laget och förbättrat kvaliteten på Teplice i den nya säsongen, något förändrad “, sa han tränare impulsiv. Berättade om vad positioner kommer att gå, “måste komma någon på mittfältet och i anfallet.” Skýpala säger: “Förstärkningarna med Mr rådet diskutera och åsikter instämmer”

Även om rådet möjlighet att Stinadlech inte överens om att fortsätta skulle Sports management sätta förslag till tillägg. “Även när jag är borta, jag vill laget byggdes på goda grunder.Jag tittar inte på mig själv, men hos Teplice. Cadre behöver expandera och oxidera “, konstaterade.

glas beslutsfattare förra veckan testade ukrainska mittfältaren Starikov och en armenisk Martirosyan, som gick med i Junior League som en anfallare och blixtrade med två mål mot Varnsdorf. “De är båda spelarna i ryska Zenit St. Petersburg. Utvärdera sina fördelar och avgöra om vi är engagerade i sommar “, sade han sportchefen Skýpala

Sure lämnar mittfältaren VÚCHEM i Pilsen. engagerad i vinter och i Teplice värdar. “Naturligtvis jag inte kommer att köpa förstärkningar för orimliga summor”, håller rådet Teplice strategi. “Vissa utlänningar slutar kontraktet, vissa har en längre löptid. Vi måste sätta ner och utvärdera situationen.Jag ser det enda problemet: utländska spelare är här i två år och kan inte prata tjeckiska. ”

De tänker främst på afrikaner. “När de kommer till ett främmande land borde de lära sig språket. Jag talade också tyska när jag spelade där och inte att tyskarna lärde mig om tjeckiska “, säger före detta Fortuna Düsseldorf och Essen. “Jag håller mig vid att ändra den. Det är en dålig sak när du behöver någon som översätter i en taktisk förberedelse. ”

Hon var coy om tränaren med rådet. “Klubben förbereder tjeckiska lektioner för sina utländska spelare. Vi vill att det ska vara intensivt. ”

Det kommer inte längre att vara den nigerianska anfallaren Eugene Salami. “Klubben har gått med på att säga upp avtalet. Vi har många utlänningar, säger Skipal.Omvänt kongolesiska Franci Litsingiho som kontraktet löper ut i sommar, är fortfarande kämpar tillbaka Teplice. “Vi förhandlar.”

Post Author: Ian