Kladno – Prostějov

Moto Hockey-spelare i České Budějovice kan fira de första halvlekens semifinaler. Efter hemlands segern över Havířov 3: 0 dominerade Jihočeš hela 4: 1 matchen. En match skiljer sig från semifinalerna även Kladno Knight. De utan den största stjärnan, Jaromír Jágra, vann hemmet 3: 2 över Prostějov. I serien leder de 3: 2. Jagr räknar nio av de 15 nödvändiga startarna att delta i en möjlig fängelsehålan. Riddarens ägare behöver sitt lag att tveka en gång till, annars kan han inte gå in i spärren.

Motorn kämpade i den första tjugo minuters shootouten, men för att den inte ledde ens till gästerna, var staten lång utan ett skott. Södra pojkarna har bestämt sig själva matchen under andra perioden när de har fått en tvåskottsledning. Han markerade sedan i sista delen av spelet. Gólman Petr Kváče höll också ett rent konto.

Jagr räknas för ett Kladno-nederlag
Prostějovu kom ut när den mest produktiva spelaren i grunddelen av Tomáš Nouzas vann den tredje minuten och samma spelare ökade ledningen i 13: e minuten. Spelet återvände till Central Bohemia av Tomáš Redlich, som gjorde 12 sekunder före slutet av den första perioden. I den andra lagen gjorde Kladno poängen i 42 sekunder, med anfallaren Ladislav Zikmund avgörande. Med undantag för den första duellen slutade all annan skillnad på ett mål.

Jagr återupptog sin knäskada i 50-talet mot Havířov efter att Marek Sikora slog manteln. Den näst mest produktiva spelaren i NHLs historia saknade de två sista matcherna i basen och för att få det nödvändiga antalet startar att delta i evenemanget hoppade han i de fyra föregående matcherna med Prostějov i bara några sekunder. Om Kladno hade sjätte matchen på isen av hökarna och lyckades vinna de fyra närmaste kamparna, kunde jagr inte involvera sig i spärren, även om han slog alla dessa matcher.

Post Author: Ian