Det var brytkraft. De hade en chans och de gjorde inte, vi ändrade oss och njöt av Strapace

I öppningsduellen gjorde de extra-liga hockeyspelarna i Olomouc och Zlín ett stort slag. Berani började bättre, ledde 1: 0, men så småningom gladde sig hemma. Den jämvikta duellen bestämde sig i 56: e minuten med sin andra målattack Petr Strapáč. Olomouc kan då vinna 3: 2.

Vad var din match idag från din synvinkel?
Genom att ha vår första vinst, bra. Begreppet var instabilt, obevekligt, försiktigt, men i den andra tredjedelen blev vi bedrägade, balanserade och så fick vi upp mycket. Vi fick det äntligen.

Först var du väldigt nervös. Hur var det? Hemmiljö?
Det kunde ha spelat en roll. Svårt att säga. Ändå spelade vi några av playoffsna. Kanske kan vi vara sex, men det spelar ingen roll nu. Vi är i framkant och vill fortsätta. Den första tredjedelen var en sådan chuckle, men tyvärr fick vi ett mål i det, men i det andra kom vi bort från det, spelade vad vi ville ha och så småningom spolade det i seger.

Hur såg du de situationer du gjorde?
I det första fallet kom Zbyněk Irgl in i loppet, han drog ut två försvarare, pucken tvättade mig mer och mer framför den tomma porten och jag svepte honom bara bort. Det var ett viktigt mål. Vi försäkrade, och som jag sa, spelade vi vad vi ville ha.

Och det andra skottet?
Vi bodde bra på pucken, han flyger, jag var fri, Cuba Galvas hittade mig bakom porten, jag försökte snabbt bearbeta det, skjuta det och lyckades slå mig bra.

Kraftspel var nyckel. Medan du har försvarat dem, har Zlin samlat ditt avgörande mål under din sista. Håller du med?
Definitivt. Till slut bröt den. De hade en stor chans, men de skjutde bara en pinne och vi slog snart av strömmen. Det var sådant – det gör du inte, det gör du. Och i slutet hade vi också försvarat oss själva. I mitt huvud hade jag vårt senaste spel i Zlín, som vi förlorade under det sista sekundet och vi spelade fem till fem. Nu hade Zlínští chansen att bli sex till fyra, men lyckligtvis försvarade vi det perfekt och vi tillät ingenting alls.

Att vinna rätt i öppningsduellen i hela serien är mycket viktigt. Känner du på det sättet?
När det gäller utvecklingen av den första tredjedelen, förmodligen ja. Jag tror att det kommer att falla ut ur oss lite, imorgon kunde vi leka lugnt. Men serien kommer förmodligen vara lång. Zlín är mycket stark hemma.

Vad i denna jämn serie kan vara den tunga tungan?
Definitivt små saker. Och kanske dessa maktspel. Men vi förberedde oss för dem. Vi vet hur vi vill spela dem, och jag hoppas att vi kan försvara oss i andra spel.

Post Author: Ian